angående tekakor

Några som har frågat efter receptet på tekakorna som jag gjorde för några dagar sen så här kommer det!

Ingridienser för 12 tekakor:
4 dl mjölk
1 paket jäst
100 gram smör
9 dl vetemjöl
2 kmr salt
2 msk socker

Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken och värm till ca. 37 grader. Smula ner jästen i mjölken och smöret.
Blanda i saltet, sockret och mjölet och arbeta ihop till en deg. Låt den sedan jäsa i ca . 10 min.
Dela degen i 12 delar, platta ut dem och lägg på plåten och låt den jäsa igen i 10 min.
Nagga tekakorna (stick hål i dem) och grädda dom sedan mitt i ugnen i 250 grader i ca. 6 min.
När du har tagit ut dem ur ugnen kan du pensla dem med ljummet vattenom du vill.
Vips så ska dom bara kallna, sen har du supergoda tekakor att knapra på ;)

Trackback