My walk in closet

Med massor av hjälp från Patrick har vi gjort om en garderob på ca. 1.5 kvadratmeter till en walk in closet.  Innan använde vi garderoben till förvaring av saker som vi inte visste vart vi skulle göra av.
Väggrna var gröna och golvet täcktes av en brun (om jag inte minns fel) plastgolv. Så vi rev bort golvet och under var fina plankor som vi målade vita. Även väggarna fick en ny vit färg. Sen var det bara att gå loss på inredningen.
 
 
 
 
 

More than offensive advertising?

Tänker ni mycket på vad för reklam som visas på er blogg och andra sidor som ni hänger på?
Det gör jag och i största möjliga mån försöker jag ha reklam på mina sidor som jag kan stå bakom. På min lookbook-sida går tyvärr inte det. Den är fylld av annonser från American Apparel. Annonser som vid första anblicken är stötande och äckligt sexistiska. Men om man skrapar lite på ytan finner man kanske något ännu värre.
 
Det senaste inlägget, som heter "Do you like kissing?", av Genusfotografen visar en sida av American Apparel som de flesta av oss nog inte ens kunnat ana. Jag har själv stått och tvekat för att gå in i deras affärer och försökt övertala mig själv med att nog för att deras annonser är förskräckliga, men det är inte mer med det. Men det kan faktiskt vara mer med det. Det kan vara mycket mer med det, vilket man kan läsa i genusfotografens inlägg som ni kan läsa här.
Som tur är satte jag aldrig min fot i någon av deras butiker och det kommer jag förmodligen aldrig att göra heller.
 
Eller borde det stå American Dirtbags?

Reached my goal

Idag var det dags att se om jag nått mina mål efter allt slit under de 4 senaste veckorna. Jag hade två mål. Det första var att kunna spela en hel fotbollsmatch (90min) och det har jag ju klarat.
Det andra målet var att förbättra min tid på 5km från förra året som var 31 min och 36 sekunder.
 
 
Så idag snörade jag på mig löparskorna och gav mig ut i mitt favoritspår vilket resulterade i 5 km på 28 min och 38 sekunder. Det är ingen lysande tid, men det blev en förbättring med ungefär 3 minuter!
 
 
 

Great news

Kommer ni ihåg att det hade hänt något kul som jag ville berätta för er när detaljerna var färdiga? Nu är det klart i alla fall!
Jag ska hålla i ett aerobics/danspass varannen tisdag för Deje Gymnasikförening till hösten! Det kommer bli hur kul som helst! Det passar verkligen bra med tanke på att jag vill arbete med något som har med träning att göra, så nu får jag lite erfaranhet.
 
Så jag hoppas att jag ser er som har möjlighet i hallen i Deje till hösten ;)

Final week

Nu har den sista veckan av träningsperioden kommit. Snart dags att se om jag nått mitt mål!
 

What's next?

I tisdags var sista dagen för att söka till högskolor och universitet. Sökte ni till något? Eller läser ni något redan kanske?
 
När jag började natur var jag säker på att jag skulle söka allt det där som man förväntas söka när man läst naturvetenskap. Under det andra året blev jag så himla skoltrött och bestämde mig för att ta ett sabbatsår. Men jag tyckte fortfarande att biologin och idrotten var sjukt rolig och det var då som tanken på att läsa något som har med det att göra växte fram hos mig,
 
Nu sitter jag här, med en ansökan om att gå det idrottsvetenskapliga programmet med inriktning på coachning på Karlstads universitet. Och med mitt 1.45 på högskoleprovet kommer jag komma in. Så där kommer ni hitta mig till hösten.
 
Jag är fortfarande skoltrött till viss del, men det är mattematik och andra räkneämnen som jag inte tål just nu. Men att få läsa om idrott och hälsa, som jag har varit intresserad av i stort sett sedan jag var 6 år, kommer bli otroligt kul!
Nu kommer jag få byta ut miniräknaren mot träningsskor och jag kommer få ännu större förståelse för vad som pågår i både min kropp och mitt huvud när skuttar omkring i mina träningskläder. 

The Bridge

 
 

Fruit and smoothie

Var ledig från skolan idag (som alla andra torsdagar) så jag passade på och klippte håret. Tog bara topparna så det är ingen större skillnad. Vill ju ha långt hår inför balen.
 
Slängde ihop ett litet mellanmål som jag nu sitter och mumsar på. Lyxade till det med riven vit choklad på smoothien, men har havregryn i den också så att den ska bli lite matigare.

Student cap

Hämtade ut studentmössan förra veckan. Kan knappt fatta att jag snart har gått ur gymnasiet! De här åren på natur har känts så himla långa men samtidigt har allt gått för snabbt....
 
 
 

Leather Jacket

Hittade den här jackan på Cubus förra veckan. Kände att det var dags för en ny vårjacka och jag hade ingen skinnjacka heller (jag vet, jag skäms...). 
Fotade innan skolan så bildetna blev inte så bra. Men ni kommer få se mer av den i outfits, det lovar jag!

Before and after

Tänkte visa er lite snabbt på före- och efterbilder från detta inlägget. Som ni ser gör jag inte så mycket med bilderna när jag redigerar. Jag ändrar bara ljuset och mättnaden. Ibland tar jag bort något i bilden som jag tycker är lite störande, men annars är det basic!
 
 
 
 

Nike tank

Fick ett nytt linne till träningsgarderoben i helgen. Det är det första träningslinnet som jag har dessutom. Längtar efter att inviga det!
Nike-märket är grönare i verkligheten.

Here we go again

Är inne på den näst sista veckan av den planerade träningsperioden nu och allt känns fortfarande bra. Så här kommer veckan se ut:
 
Hur ser er träningsvecka ut? :)

Soccer practice

Sitter och tittar på Bend it Like Beckham och äter lite medan jag väntar på fotbollsträningen. Är ganska svag för fotbollsfilmer... 
Har inte skrivit så mycket på senaste tiden vilket är ganska konstigt. Jag brukar vilja skriva när jag är glad och senaste tiden har jag nästan vandrat på glädjemoln. Jag har nämligen fått jobb som röstmottagare i Eu-valen och som jordgubbsförsäljare. Jag kommer dock vara lunchavlösare, men det är bättre än ingenting.
Hade ju fullt upp när det var dags att söka sommarjobb så jag hann inet skicka in till någon alls. Så jag är verkligen superglad att jag har något över huvud taget.
Har ni fått sommarjobb? :)

Det har även hänt en till rolig sak, men jag väntar lite med att berätta om det. Vill att alla detaljer ska vara färdiga först, men det är verkligen superkul!

Serenity

Redigerade om en av bilderna från "The Forest"-inlägget. Den funkar nog bättre i svartvitt faktiskt. Ska försöka ge mig ut bland träden med kameran igen snart.
Att gå ut själv i skogen med kameran som sällskap och lyssna på musik och fåglarna kan vara något av det mest rogivande som finns! När jag fotade förra gången kom jag dock på att man har sett varg där så var lite rädd i några minuter. Men de är skygga varelser så det är nog inget att oroa sig för.

Still going strong

Och så har jag kommit till tredje veckan av min träningsperiod. Two weeks to go efter den här!
Fick bli ett rosa tema på träningsschemat den här gången ;)
Hur ser er träningsvecka ut? 

the Weekend

 Denna helgen har varit hektisk men ändå superrolig. I lördags gjorde jag högskoleprovet för andra gången och det var nästan lite roligt nu när jag inte hade någon press på mig. 
 
Igår var det säsongens första fotbollsmatch som stod på schemat. Det resulterade i en vinst med 4-0 trots att vi inte hade någon avbytare och råkade ut för en skada. 
Jag har aldrig varit den som gjort mål men har känt på mig att det varit nära i två säsonger nu. Men igår släppte allt och jag lyckades inte göra bara ett mål utan 3 stycken. I guess hard work really do pay off.
 
 Bilden är lite gammal som ni kanske förstår. Önskar att det var så soligt nu!

Friday again

Äntligen fredag igen. Eller, varför säger jag äntligen egentligen? Jag var ju ledig igår, haha. Men i alla fall, det är något speciellt med fredagar.
Imorgon är det dags för högskoleprovet igen. Känns lite tråkigt att göra det igen när det egentligen inte behövs, men så går det när man inte har koll.
 
Ska ni göra högskoleprovet imorgon?
 
 
 

The forest

 
 

Are you going to let that beat you?

Jag ska snart dra iväg och träna men tänkte slänga in det här klippet som jag brukar bli väldigt peppad av. Det är en reklamfilm för märket Under Armour som är mitt favoritbrand när det gäller träningskläder. Det går tyvärr inte att hitta så mycket från dem i Sverige, men deras grymma reklamfilmer kan man i alla fall njuta av!
 

Coming soon

Jag fotade i lördags så jag kommer snart lägga upp nya outfit-bilder. Här får ni en lite sneak peak tills dess. Ni kan nog gissa vilken miljö jag fotat i i alla fall.
RSS 2.0